Юпитер е ретрограден в Телец 

1 - 31 октомври 2023 г.

Присъствието на ретроградния Юпитер в Телец е предупреждение преди всичко за тези от вас, които знаят как да градят кариера и да печелят пари със собственият си труд - умение, заложено им от миналите прераждания и запазено като опитност в настоящия живот. Внимавайте, вашата ахилесова пета е склонността ви да създавате комплицирани отношения и усложнени чувства. През месеца имате шанса да работите по въпроса и да облекчите сложността на вашите лични отношения и чувства.

Сатурн е ретрограден в Риби

1 - 31 октомври 2023 г.

Спрете да мърморите и да се оплаквате. Този е смисълът на ретроградността на Сатурн в Риби. Достатъчно дълга е тази ретроградност, за да проявим воля, покажем достойнство и престанем да се оплакваме от всичко около нас, видимо и невидимо, действително и присъстващо единствено във фантазията ни. Всеки от нас притежава сила, чрез която може да преодолее всякакви трудности, да следва пътя си, като се довери на своята интуиция, житейска опитност и разум. Колкото повече се оплакваме, толкова по-инертни и зависими ставаме.

Уран е ретрограден в Телец

1 - 31 октомври 2023 г.

В живота е време да настъпи коренна промяна. Тя е много трудна за всички нас, но най-вече за родените с Уран в Телец, дори непосилна на пръв поглед, но задължителна и полезна. Планетата ни налага да забравим чисто материалните си стремежи и да се отдадем на духовното си развитие,    да бъдем подвластни на чувствата си и да се грижим за хората, които обичаме, да потиснем себичността и егоизма си.

Снимка: iStock

Нептун е ретрограден в Риби

 1 - 31 октомври 2023 г.

Ретроградният Нептун, престояващ в Риби повече от пет месеца, ни позволява за пореден път да се вгледаме в себе си, подсъзнанието ни да подскаже какви сериозни кармични грешки сме допускали в предходните си прераждания, било като сънуваме, било като появило се сякаш от нищото убеждение и знание, и да направим първите крачки към промяна и поправка на грешките.

Плутон е ретрограден в Козирог

1 - 11 октомври 2023 г., 04.10 ч.

Ще се разруши цялата хармония и умереност в отношенията, тактът и търпението в живота на хората, които с години са ги градили, защото тази разруха ще им даде отговор дали всичко сътворено и прието за естествено няма да се окаже измамно. Дали не е време да излязат от дълбоката заблуда, да прогледнат за истините и да продължат напред с нови знания и осъзнати потребности за себе си. Плутон в Козирог може да докаже и обратното, че животът им е следвал своя верен ход, но да им покаже грешките, които са допускани и е време да бъдат поправени.

Хирон е ретрограден в Овен

 1 - 31 октомври 2023 г., 05.10 ч.

Хирон с присъствието си в Овен ни помага чрез вглеждане в себе да претворим, лесно или по-трудно, неудачите си в ползи. В състояние сме да управляваме Съдбата си сами, вместо да очакваме чудеса или да се притесняваме от неизвестното. Засилва амбициите ни, но пречупени и през доза агресия, която сме длъжни да овладеем. Сторим ли го, неочакваностите ще са по-малко, не успеем ли и продължим ли да газим всичко по пътя си към целта, не само че няма да сме успешни, но и ще плащаме висока цена заради няколко месеца нежелание да се вземем в ръце и да си наложим умереност.