Нова организация увеличава пропускливостта на кръстовището на булевардите „Константин Величков“ и „Тодор Александров“. „През тях преминават основно транзитни потоци. В първия и втория етап на реорганизацията разрешихме левите завои на близки кръстовища, където водачите и разполагат с повече време. Повишаваме пропускателната способност с 20 % – 30 %.“ – съобщи пред bTV Radio Димитър Петров – директор на дирекция „Управление и анализ на трафика“ в Столична община.

През следващите 60 дни движението ще се наблюдава и едва след това ще се реши дали тази организация ще стане постоянна. Сега не са променени бордюрните линии, а за промяната има съответната сигнализация – поставени са пътни знаци, както и бализи, а също така е изключен светофарът за ляв завой.

По време на ремонта на бул. „Цар Освободител“ е променена сигнализацията на светофарите на кръстовището на Ректората. „Времето за направленията, които са затворени, е преизчислено и се предава в другите посоки. В момента се извършва наблюдение на трафика в целия район.“ – съобщи още Димитър Петров.

Какво каза още той за промените и алтернативните маршрути, чуйте в интервю на Светослав Николов: