Най-новият специализиран сайт на bTV Media Group businessnovinite.bg, вече има своето място в едно от най-гледаните предавания в телевизионния ефир – „Тази сутрин“. В понеделник и четвъртък всяка седмица сутрешният блок на bTV ще предложи на зрителите минути, посветени изцяло на бизнеса – темите, които засягат не само големите, но и малките компании. Интересни и полезни новости от най-горещите икономически, финансови и потребителски теми с поглед към България, но и към световните пазари.

Гости на водещия Златимир Йочев ще бъдат редакторите от businessnovinite.bg – Спас Стамболски и Живка Попатанасова, които ще споделят пред зрителите ексклузивни интервюта, любопитни разработки и анализи.

Бизнес рубриката започва в период на нова политическа криза, на постоянно растяща инфлация и икономически сътресения. Следете рубриката, за да научите с колко поскъпна живота на българите за последната година, ще има ли край нарастването на цените, какво лято ни очаква и срещу колко бихме могли да си позволим ваканция? И още много интригуващи теми, касаещи личните финанси на всеки от нас.

Тази сутрин темата на разговора им бе кои хранителни стоки у нас поевтиняха и какви аномалии на цените има през последната година.

"Има стоки, които поевтиняват спрямо миналата година. Това може да открием в данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата". Това заяви главният редактор на businessnovinite.bg Спас Стамболски в предаването "Тази сутрин". 

"Потребителското доверие се влошава и много икономисти дори казват, че Европа ще изгуби частно потребление на стойност 70 милиарда евро или това се равнява на около 500 евро на домакинство. Това проучване е направено сред потребителите на трите най-големи икономики в Европа - Германия, Франция и Италия", добави Живка Попатанасова, редактор в businessnovinite.bg.