bTV Media Group продължава да следи в реално време мащабната военна операция срещу Украйна с извънредни студиа, удължени емисии новини и директни включвания на специалните си пратеници в Киев и различни точки от света на всички свои платформи.

Днес, точно в 14.00 ч., ще започне извънредното студио „Войната в Украйна“ с водещи Светослав Иванов и Иван Георгиев, което ще продължи до емисията на bTV Новините в 17.00 часа. Предаването от ефира на bTV Radio „За града“ ще отстъпи място на преките включвания и последни новини от случващото се.

Ексклузивни коментари от кореспондентите на bTV в Украйна, Великобритания, Белгия, Германия, Русия и САЩ, позицията на украинския посланик в България след драматичните събития от изминалата нощ и експертните анализи на проф. Владимир Чуков, проф. Росен Стоянов, Боряна Димитрова и Огнян Минчев ще осигурят на зрителите, слушателите и онлайн потребителите задължителното присъствие на всички гледни точки.

На живо от Народното събрание Мария Цънцарова ще срещне всички пред екраните с лидерите на парламентарните групи. Журналистите на нюзрума ще проследят и как се евакуират българските граждани от Украйна, както и брифинга на МВнР за мерките и предприетите действия в помощ на българските граждани.

Нюзрумът на bTV продължава да следи без прекъсване хода на събитията в Украйна и света във всички информационни емисии в телевизионния и радиоефир, и на един от водещите новинарски сайтове у нас – https://btvnovinite.bg/. На фона на взривове и сирени, жертви, ранени и хора в неизвестност, специалните пратеници на bTV Новините в Киев - журналистът Цветана Балабанова и операторът Алексндр Осиченко, отразяват вече пети ден ескалацията на напрежението в страната. Двамата са третият екип, който bTV изпраща на място в Украйна през последния месец, като преди тях за всичко най-важно информираха Стоян Георгиев и Константин Димитров, както и Десислава Ризова и Петър Джанаваров.

От 18 ч. очаквайте предаването "Важното, казано на глас" с водещ Тереза Захариева и редактор Лили Ангелова, където слушателите ще могат да проследят:

• Коментар на експертите по международна сигурност Димитър Гърдев и Славчо Велков на втория ден от войната в Украйна.
• Хиляди хора напускат Украйна. Много от тях тръгват и към България. С какви трудности се сблъскват те?
• Какво означава военният конфликт за икономиката? По темата ще говорим с икономиста Румен Гълъбинов.