bTV Radio празнува 12 години в българския радиоефир с истории, които си заслужава да бъдат чути. Тази година музикално-информационното радио чества празника заедно с платформата за документални филми Oddly, създали поредица от късометражни филми, посветени на животворните герои, чиито истории движат света. През октомври чрез поредица от интервюта и гостувания в телевизионния и радиоефира ще бъдат представени 10 вдъхновяващи истории на неповторими хора. За празника радиото ще си партнира със сутрешния уикенд блок на bTV „Тази събота и неделя“, където част от филмите ще бъдат излъчени.

В рамките на празничната кампания ще бъдат представени историите тази на многонаграждавания художник Калоян Илиев - Кокимото,  на уникалните майстори на керамика Ирина Вачкова и Ивайло Иванов, на международната арт резиденция в малко балканско село на Мирослав Живков - Джингиби, и други. „Вярвам, че една медия трябва да дава възможност за диалог и поле за размисъл на широк кръг от хора. Ние в bTV Radio се стараем да бъдем платформа за разговор и да даваме гласност на различни истории, които си струва да бъдат чути. Именно по тази линия намерихме пресечна точка с партньорите ни от Oddly, чийто авторски прочит на едни по-различни истории ни грабна.“

Утре от 16:30 ч. в ефира на bTV Radio ще можете да чуете разговор с екипа, който стои зад поредицата филми. В следобедното предаване „За града“ водещият Георги Митов ще посрещне в студиото изпълнителния продуцент на bTV Radio Жени Марчева, както и режисьора Никола Атанасов и продуцента Ангел Иванов от платформата за документално кино. „Oddly е място за историите, които местят рамката на общоприетото в света на изкуството, науката, спорта и обществено значимото. Искаме да вдъхновим повече хора да търсят себе си встрани от другите.“ - споделя Ангел Иванов.

Следете историите, които заслужават да бъдат чути на сайта на радиото www.btvradio.bg, както и Facebook страницата на радиото.