Днес, 24.02.2022 г., bTV Radio ще има извънредна програма, която ще следи случващото се в Украйна, като предаването "За града" няма да бъде излъчено. 

От сутринта, ефирът на радиото предава актуалните новини и анализи на случващото се с водещи Иван Георгиев и Светослав Иванов, с преки включвания на експерти и кореспонденти от цял свят. 

Можете да слушате прякото студио ефирно (тук можете да видите честотите ни)

Oнлайн тук:https://btvradio.bg/pop-out/ , както и да гледате студиото тук: 

В 5:40 ч. руският президент Владимир Путин обяви военна операция в Донбас. Руският президент заяви, че отговорността за евентуално кръвопролитие ще лежи изцяло на съвестта на „украинския режим“ и призова украинските военнослужещи незабавно да сложат оръжие и да си отидат у дома.

Двайсет минути по-късно президентът на САЩ обяви, че светът ще търси отговорност от Русия за действията. 

Важно е да отбележим, че към момента вече имаме готовност да евакуираме българите от Украйна, заявиха от българското външно министерство.

 

Днес в 10:40 ч. военният министър на Украйна обяви, че всеки, който може да борави с оръжие, може да се включи в Силите за териториална отбрана на Украйна.

Това е война в Европа и цялата щета ще дойде в Европа, това значи и в България, заяви лидерът на опозиционната партия Бойко Борисов. 

Оставаме да следим най-актуалното от ситуацията.