Водещите авторското публицистично предаване „Важното, казано на глас“ на bTV Radio Надежда Василева и Лили Ангелова бяха отличени с награда от фондация „Годишни награди за пътна безопасност“ за запознаване на националната аудитория на радиото с проблемите и новостите в пътната безопасност в България.

Призът бе връчен на 22-ри февруари на официална церемония в София. Признанието идва за работата на екипа и активната позиция на медията по темите за пътна безопасност.

„Най-тежки са разговорите с близките на хора, загинали в пътни инциденти...Това са хора, които въпреки нещастието са събрали сили да продължат напред и не само да търсят справедливост, но и да се борят срещу войната по пътищата. Това е битката, която е наша обща битка, защото никой не е застрахован“, каза Надежда Василева.

“Признателни сме за наградата и се надяваме да сме максимално полезни, защото ако темата за пътната безопасност не бъде приета сериозно от медиите и от институциите, голямата битка за войната по пътищата ще бъде загубена“, допълни Лили Ангелова.

 

 

Екипът на bTV Radio призовава шофьорите да карат внимателно, за да стигнат живи и здрави при хората, които ги обичат.