Два дни след премиерата ѝ на русенска сцена, като част от 61-то издание на международния фестивал ММД, новата мащабна продукция на Държавна опера – Русе - операта "Ернани" на Джузепе Верди ще бъде представена и в столицата. Очакваното събитие ще се състои на 18 март, петък , в зала 1 на НДК от 19 часа.

Диригент - постановчик е един от водещите тенори днес в света, Хосе Кура. През последните десетина години той успешно свързва работата си на диригентския подиум със забележителните си певчески изяви на най- големите музикални сцени.

Българският оперен артист със световна кариера, от известно време и успешен режисьор, Орлин Анастасов ще режисира операта на Верди, а сценографията ще бъде дело на младият художник Денис Иванов.

Едноименната драма на Виктор Юго от 1830 привлича вниманието на Верди, считан основателно за един от „романтиците в операта“, заради характерните черти на романтичния театър от първата половина на 19 век – с ярки, релефни характери на героите и силните конфликти между тях.

Билети на www.ruseopera.com; мрежата на EVENTIM.bg