Ефирът на bTV Radio продължава да следи предизборния маратон чрез специални издания на авторското предаване „Важното казано на глас“ с водещи Лили Ангелова и Тереза Захариева. В него на фокус всяка сряда ще бъдат интервюта с представители на гражданската квота в листите на партиите и коалициите, а всеки петък може да чуете позициите на кандидатите за депутати по общественозначими теми.

Днес гости на "Важното, казано на глас" ще бъдат проф. Минчо Христов - кандидат за депутат от “БСП за България” и проф. Боян Чуков от гражданската квота на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“.

В дебатите и интервютата от гражданската квота ще чуете представители на първите 7 партии и коалиции според представително проучване на „Алфа Рисърч“. Изследването е проведено в периода 30 май – 7 юни 2021 г. от Алфа Рисърч, публикува се на сайта на агенцията и се реализира със собствени средства. То е проведено сред 1007 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица.