Единайсет песни допусна журито до галаконцерта на конкурса “New University Talent”, организиран от НБУ с медийната подкрепа на bTV Radio Group, включваща радиостанциите N-JOY, bTV Radio, Jazz FM, Classic FM & Z-Rock.Финалистите са селектирани чрез микс от оценките на журито и предпочитанията на публиката. Водещи критерии при избора на песните от експертното жури са качество на музикалната идея и художественото ѝ развитие, съдържателността на текста и силата на посланието и изразителност на изпълнението.

Единайсетте авторски песни ще се борят за общо седем приза. Първо, второ и трето място, определени от журито, награда на публиката и награда на bTV Radio Group. Музикалните компании Muze Music и EastArt, станали партньори на конкурса “New University Talent”, също осигуряват награди – пълен мениджмънт на песента-победител и професионален микрофон за избран от тях изпълнител.

Селектираните единайсет песни ще се състезават за наградите, а победителите ще станат ясни на концерта, който ще се проведе на 10 юни в телевизионното студио на Нов български университет.

Песните, които ще участват в музикалната гала са (по азбучен ред): „Без тебе няма любов“ на Максим Ялнъзов, „Ехо“ на Ангел Проданов, „Липсваш ми“ на дует „Дилема“, „Луд гидия“ на квинтет „Еуфония“, „Мантра“ на Волена Апостолова, „Моята причина“ на Кристиан Грънчаров, „Няма ме“ на Дарена Дечева, „Слято“ на Рая Кирилова, „Съдба“ на Гергана Кочкова, “Толкова различни“ на Йорданка-Мария Стойкова, „Цветът на любовта“ на Тервел Иванов.

Конкурсът за нова песен „New University Talent” се провежда за първи път по инициатива на Радио-телевизионния център на Нов български университет. В него се включиха 52 песни и повече от 80 млади автори и изпълнители. Конкурсът е насочен към младите хора на възраст между 15 и 30 години и има за цел подпомагане и развитие на техните музикални таланти.