През деня обстановката в София във връзка с валежите се нормализира. По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова продължава активното наблюдение на речните корита и язовирите, почистване и организиране на помощ за хората. Към момента речните корита са проходими, няма опасност от преливане на язовирите. В сравнение с вчера водните нива в общинските язовири са спаднали с 10-15 см.

Продължават обходи на терен и се следи обстановката във всички райони. От сутринта аварийните екипи на Столична община са реагирали на 11 сигнала за отводняване на дворове на къщи и разчистване на паднали клони и дървета в район „Нови Искър“, където тази нощ валя най-силно. Към момента продължава отводняването на 4 дворни места в Нови Искър. Аварийни екипи на общината и на Столичната пожарна работят на място. Извършва се и почистване на наноси. Работата по почистване се извършва в координация с кметовете на райони на „Нови Искър“, „Кремиковци“ и „Витоша“.

Екипи на Столичен инспекторат и почистващите фирми проверяват състоянието на подлезите, на дъждоприемните шахти и отстраняват наноси. Възстановява се движението под моста на завод „Зебра“.