Тази събота и неделя, 23 и 24 октомври, освен всички изнесените ваксинационни кабинети, организирани от Столичната община, ще работят и двата пункта в станциите на софийското метро при НДК и между „Софийскии университет Св.Кл. Охридски“ и „Орлов мост“.

Изнесеният кабинет в станцията на метрото при НДК ще работи от 9:00 до 14:00 ч. , а този „Софийскии университет Св.Кл. Охридски“ и „Орлов мост“ - от 12:00 до 17:00 ч.

В събота ще работи и изнесеният ваксинационен пункт при пилоните на НДК. Желаещите да си направят имунизация срещу COVID-19 могат да го направят в пункта от 9:30 до 17:13 ч.

Екипи от общинските поликлиники и болници ще ваксинират от 13:00 до 18:00 часа в търговските центрове „Парадайс мол“, „Ринг мол“, „Сердика мол“, „България мол“ и The Mall на бул.“Цариградско шосе“. Изнесеният пункт в Културния дом в ж.к. „Дружба“ до парка с езерото ще работи отново от 9:00 до 16:00 ч.

От 9:00 ч до 14:00 ч ще работи и имунизационният кабинет в ХII ДКЦ в База 1 на поликлиниката – ж.к. "Люлин 9", ул. "Иван Бойчев" № 17, ет. 1, каб. № 5.

В УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ се извършват вкасинации срещу Covid-19 всеки ден от от 8:00 до 16:00 часа. В болницата са осигурени ваксини, които са разрешени за употреба в България: Pfizer/BioNTech, Moderna и Janssen/Johnson & Johnson. Предварително записване не е необходимо, но с предимство ще се обслужват граждани над 60 години и такива с хронични заболявания. Приемат се и граждани за реваксинация, независимо дали първата доза е поставена в УМБАЛ “Св. Иван Рилски” или не. Ваксинират се също така чужденци, които имат документ за временно или постоянно пребиваване в Р. България.

В болницата е осигурена и организация за издаване на сертификат за завършена ваксинация или на място или най-късно до 24 часа след това. Ако гражданинът има някакви съмнения дали в неговия случай е добре да се постави ваксина или коя точно е най-подходяща – лекарят, който поставя ваксини в кабинета ще го консултира.