Жълт код важи днес за голяма част от Западна и Централна България за температури следобед над 35°.

В повечето райони максималните температури ще бъдат между 33° и 38°.

Ще бъде предимно слънчево. Ще духа предимно слаб до умерен вятър от изток-югоизток, в Югоизточна България все още вятърът ще се усилва и повече.

 
И утре ще бъде много горещо и предимно слънчево, вече с купеста облачност, предимно след обяд над планините в Западна България, на изолирани места ще има краткотрайни валежи. В сряда и четвъртък вятърът от северозапад ще се усили и с него ще нахлува хладен въздух. Ще се развиват купести-дъждовни облаци и на много места, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури, възможни са и градушки.

В петък и през почивните дни отново ще преобладава слънчево време, почти без валежи. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 25° и 30°. Температурите ще са близки до нормалните за последното десетдневие на август.

В началото на следващата седмица ни очаква слабо затопляне, от 24 август за кратко ще захладнее с 1 до 3 градуса. Около 25 август, ще има места с валежи.

 

През последните дни от месеца вероятността за дъжд в по-голямата част от страната ще намалее, температурите слабо ще се повишат.