В началото на тази седмица времето ще бъде облачно, на места със слаби валежи от дъжд, сочи прогнозата на НИМХ. Ще се усили вятърът от североизток и с него температурите ще се понижат, но ще останат близки до климатичните норми.

В сряда вятърът ще отслабне и ще стихне. Ще се задържи предимно облачно, почти без валежи.

В четвъртък облачността ще се разкъсва и временно ще намалява. Вятърът за кратко ще стане от юг и дневните температури ще са с два-три градуса по-високи. По-късно през деня с ориентиране на вятъра от северозапад ще започне да прониква студен въздух. Облачността ще се увеличи и привечер и през нощта на места в Южна България ще превали.

В петък ще бъде ветровито и предимно облачно с валежи от дъжд. Температурите ще се понижат.

През почивните дни ще е относително по-топло. Вятърът ще отслабне, облачността ще се разкъса и ще намалее, над много райони до предимно слънчево.

В началото на следващата седмица има повишена вероятност за синоптична обстановка с валежи на повече места в страната. Температурите ще се понижат слабо, но ще остават около обичайните за втората половина от ноември.

Към 25-26 ноември вероятността за валежи намалява, тогава ще има и по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността, но и мъгли в равнинната част от страната. През последните дни от месеца вероятността за валежи отново се повишава.