|
На живо

7
Pop-out player
Костадин Ангелов: Парламентът да излъчи членове на щаба

Костадин Ангелов: Парламентът да излъчи членове на щаба

Той припомни, че в четвъртък НОЩ ще даде поредния си брифинг

Народното събрание да излъчи членове на Националния оперативен щаб, които да бъдат конституирани до края на деня. За това призова от парламентарната трибуна здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

Призивът му бе във връзка с критиките, отправяни от някои политически сили по адрес на щаба, действията му и компетентността на някои от членовете му.

„Няколко дни слушам как различни представители на различните политически партии предлагат членове на НОЩ, имат идеи за неговите функции, за неговия състав и действия. Ако наистина смятате, че НОЩ е орган, който може да управлява пандемията, дайте вашите предложения за членове“, каза Ангелов.

Той припомни, че в четвъртък щабът ще даде поредния си брифинг, на който ще информира хората за развитието на пандемията.

"Моля, ако днес е възможно, нека НС да вземе решение и да даде членове на НОЩ, които до края на деня да бъдат конституирани. Можем заедно да покажем, че обединени наистина мислим и правим това, което говорим, а не само говорим", заяви здравният министър в оставка.

По думите му пандемията в България може да бъде овладяна с три неща – разум, интелект и дисциплина.

"Само единни можем да се изправим и да победим пандемията от COVID-19. До момента тя се управлява успешно, а това е видимо за всички. Числата го показват. Ние успяваме да излезем успешно и от третата вълна“, категоричен бе Ангелов.