Народното събрание да излъчи членове на Националния оперативен щаб, които да бъдат конституирани до края на деня. За това призова от парламентарната трибуна здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

Призивът му бе във връзка с критиките, отправяни от някои политически сили по адрес на щаба, действията му и компетентността на някои от членовете му.

„Няколко дни слушам как различни представители на различните политически партии предлагат членове на НОЩ, имат идеи за неговите функции, за неговия състав и действия. Ако наистина смятате, че НОЩ е орган, който може да управлява пандемията, дайте вашите предложения за членове“, каза Ангелов.

Той припомни, че в четвъртък щабът ще даде поредния си брифинг, на който ще информира хората за развитието на пандемията.

"Моля, ако днес е възможно, нека НС да вземе решение и да даде членове на НОЩ, които до края на деня да бъдат конституирани. Можем заедно да покажем, че обединени наистина мислим и правим това, което говорим, а не само говорим", заяви здравният министър в оставка.

По думите му пандемията в България може да бъде овладяна с три неща – разум, интелект и дисциплина.

"Само единни можем да се изправим и да победим пандемията от COVID-19. До момента тя се управлява успешно, а това е видимо за всички. Числата го показват. Ние успяваме да излезем успешно и от третата вълна“, категоричен бе Ангелов.