Лили Ангелова - eдна от водещите на предаванията „За града“ и „Важното, казано на глас“ по bTV Radio, разговаря с автора на списание DIVA Вида Пиронкова за своята любов към професията, за своите надежди и мечти.

Наскоро bTV Radio навърши 10 години  и от списанието попитаха Лили кое е по-важното за нея и какво казва тя на глас на слушателите, а тя отговаря: „На първо място най-важно е да чуват истината, защото фалшивите новини ни заливат от всички страни и наша мисия като журналисти е да дадем достъп до надеждна информация. Освен това, за мен е важно да бъдем и проводник на красиви, откровени и позитивни мисли към слушателите си. В началото на предаването винаги казвам на глас какво ме е впечатлило, ядосало или зарадвало през изминалите дни. Радвам се, че имам свободата да го правя.“

Лили споделя, че се чувства уютно като част от bTV Radio Group. “Тук съм заобиколена от приятели и изключителни професионалисти, с които се гордея че работя. Имам свободата и отговорността да правя това, което като журналист смятам, че трябва. Безценно е това, което имам в bTV Radio.”

На въпроса как вижда бъдещото –на дъщеря си, своето, на обществото и на България, тя отговаря: „Виждам го светло и се надявам да бъда права. Като всяка майка искам детето ми да намери щастието си, а това няма как да стане без да усеща, че живее в подреден свят. Искам да си повярваме, че можем да живеем справедливо, да имаме качествено образование и здравеопазване, да бъдем дисциплинирани, за да бъдем свободни. Става по-бавно, отколкото бих искала, но не губя надежда в нас като народ.“

Защо първата ѝ история е била свързана със Старозагорския затвор, коя страна мечтая да посети и какво е щастието за Лили Ангелова, можете да прочетете в цялото интервю можете да прочетете в новия брой на списание DIVA.