Любимото на хиляди Jazz FM радио днес празнува 22 години в българския радиоефир. По повод празника водещите на радиото Светослав Николов, Таня Иванова, Мира Кацарова и Емил Войников ще направят специални издания на своите предавания. За първи път от много време насам слушателите на Jazz FM ще могат да следят програмата на радиото в почивен ден, когато ще прозвучат уникални записи от съвместни инициативи.

В ефира на Jazz FM днес звучат изпълнения от специални събития, които радиото организира или на които партнира през изминалата година като верен съмишленик на качествената джаз музика. В предаването „Джаз днес“ с водещ програмния директор на радиото Светослав Николов за първи път бяха излъчени записи от събития като честването на 65 години самостоятелна творческа дейност на Мими Николов, представянето с интервю пред публика на Любомир Денев на фестивала „Дни на музиката в Балабановата къща“ в Пловдив със специалното представяне на младата вокалистка Аглея Канева, събирането в работилници и изяви на професионални музиканти от София, Пловдив и Стара Загора със самодейци във Велинград на второто издание на „Jazz Велинград“. Слушателите чуха и специални откъси от второто издание на фестивала „Jazz в цялата страна“, създаден и провеждан от Jazz FM, който тази година гостува в Бургас.

Една от най-младите надежди на световния джаз Гейбриъл Каваса е акцент на предаването на Jazz FM от 11 ч за вокален джаз „Singin` & Swingin`“ с водеща певицата Мира Кацарова. От 16 ч. по Jazz FM ще прозвучи специално издание и на предаването „Следобедни импровизации“ с водещ Таня Иванова. То ще бъде с фокус върху най-актуалната джаз музика от света днес и ще отправи поглед към най-интересното, което очакваме в близко бъдеще. От 22 ч. на живо в ефира слушателите ще могат да чуят и празнично издание на предаването „All-time Jazz Masters” с експерта в джаза Емил Войников.

Снимка: iStock/Patrick Daxenbichler

През последните години Jazz FM радио работи все по-активно за развитието на джаз сцената в страната. Радиото съдейства за това най-големите имена в музиката да застанат до младите таланти, за да предадат своя опит и да подкрепят творците в техните първи стъпки на развитие. Образователни инициативи, творчески срещи, специални концерти, хибридни проекти, съчетаващи различни видове изкуства – това и още много активности изпълниха личната година на радиото. Очаквайте скоро още добри изненади и много амбициозни бъдещи планове от Jazz FM.