Международен фолклорен фестивал „Витоша“ се завръща още по-интересен и с още повече изненади от 10 до 15 юли в пешеходната зона пред Национален исторически музей, Бояна.

В рамките на 6 дни посетителите ще могат да се насладят на красотата и колорита на 15 държави от цял свят. Конкурси, концерти, арт базар и уроци по танци са само част от разнообразните дейности, които предлага двайсет и седмото издание на Международен фолклорен фестивал „Витоша“.

Тази година зрителите ще станат свидетели на екзотиката от о. Гуам, пъстротата на Индонезия, темпераментната музика на Мексико, традиционните танци на Китай, красотата на Чили и още много разнообразни култури, автентична музика и танци, представени от над 750 участници – гости на фестивала.

Традиционният парад по булевард „Витоша“ с участници от 5 континента отново ще бъде една от основните атракции на лятна София.

Организаторите ще ни изненадат и с две тематични фестивални изложби – в градина „Кристал“ и пред лятната сцена на кино “Кабана”.

Всички жители и гости на столицата ще могат да се насладят и на традиционните за фестивала инициативи – засаждане на "Дърво на приятелството", пикник в парк “Камбаните“, всекидневни уроци по танци, арт базар на изкуствата и творческите занаяти и отличителния за фестивала конкурс "Мома Вита и Момък Люлин", на който чуждестранните гости ще премерят танцовите си умения в ритъма на българската ръченица.

За тези, които не успеят да посетят фестивалната алея пред Национален исторически музей, Бояна, организаторите са подготвили концертни изпълнения на още 6 сцени в район „Витоша“, лятната сцена на кино “Кабана” и Мега Мол София.

ВХОД СВОБОДЕН!