„Заедно от любов към танца” е много повече от мото… Това е верую и мисия на организаторите на Международен фолклорен фестивал „Витоша”.

25-тото му празнично издание обещава спектакъл и за най-изтънчения вкус. Събитието, което е част от Културния календар на столицата, отново ще оживи града ни с пъстроцветни краски и с наелектризиращи емоции.
Директорът на фестивала г-н Николай Несторов, заедно с кмета на район „Витоша” инж. Теодор Петков, са се погрижили да гарантират разнообразието на сцени, изпълнители и прояви.

Къде бихте могли да се насладите едновременно на екзотичните танци на Руанда, изяществото на Филипините и колорита на Сингапур (част от общо 25+ държави-участнички) между 12 и 17 юли 2021 гл? В рамките на 25-ото издание в уникален 5D формат, освен на основната голяма сцена зад НДК /при вход А6/, с цел съживяване на читалището като културно средище (една от основните цели на фестивала) паралелно ще се провеждат живи концерти и на сцените на читалищата в Бояна, Драгалевци, Мърчаево, Павлово, Владая, Симеоново и Княжево.

Дефилета из центъра на София, експозиция на Моста на влюбените, видео изпълнения, както и такива на живо, са само част от вълнуващата програма това лято. Гвоздеят на програмата остава любимия на публиката конкурс „Мома Вита и момък Люлин”, в който смесени чуждестранни двойки се надиграват на родна ръченица.
За първа година организаторите са планирали грандиозни концерти на два от големите ансамбли на България – Ансамбъл „Пирин” за официалното откриването на 13 юли и Ансамбъл „Тракия” за закриването на фестивала.

Нека бъде лято! Нека бъде фестивал! Нека бъдем „заедно от любов към танца”.