|
На живо

7
Pop-out player

Снимка: btvnovinite.bg

От днес влизат в сила нови противоепидемични мерки

От днес в страната влизат нови мерки. Ще има вечерен час за заведенията, както и по-малко гости на сватби и други тържества.

Бизнесът реагира остро, като се обяви против новите ограничения. От Асоциацията на заведенията обясниха, че няма как дискотеки и барове да спрат да работят, без да има компенсации за бизнеса.

Предвижда се заведенията да работят от 7 до 23 часа. Фитнесите ще са отворени при капацитет до 30%. Кината, театрите, концертите на закрито ще работят с намален наполовина капацитет. Преустановяват се всички масови мероприятия, като фестивали и събори. А на кръщенета, сватби и други тържества ще се допускат до 30 души на закрито и до 60 на открито.

Масов протест в София ще събере хора от различни браншове, които са срещу мерки без компенсации. На него ще дойдат и булки, които се налага да отменят сватбите си заради новите ограничения.

От Българската асоциация за здраве и фитнес пък обясниха, че колективните спортове се забраняват, но не и груповите занимания. Оттам отбелязаха, че спортуващите хора повишават имунитета си и от асоциацията са съюзник в превенцията на здравето. Оттам също поискаха обезщетения. 

Ключови думи:
@