|
На живо

7
Pop-out player

Снимка: PPF Group

Петр Келнер е загинал в катастрофа с хеликоптер

Машината се е разбила край глетчер в Аляска

Чешкият милиардер и мажоритарен собственик на PPF Group Петр Келнер и още четирима души са загинали по време на ски ваканция в Аляска, пише „Ню Йорк Таймс“. Новината беше потвърдена официално и от компанията.

Хеликоптерът, с който са се придвижвали, се е разбил край глетчер. Инцидентът е станал в събота, съобщават от фирмата, която е отдала летателния апарат под наем и потвърждават, че 56-годишният Келнер е бил на борда. 

Сред жертвите са още чехът Бенджамин Ларочай, двама водачи на ски експедицията и пилотът. Един от пасажерите е оцелял. Той е тежко ранен, но в стабилно състояние. 

Снимка: „Ню Йорк Таймс\"

Разследва се причината за катастрофата. Отломки от хеликоптера са открити близо до ледник Кник.

Официална позиция на PPF

PPF съобщава, с дълбока скръб, че на 27 март 2021г. мажоритарният акционер на компанията – г-н Петр Келнер, е загинал трагично в катастрофа с хеликоптер в планините на Аляска. Инцидентът, който е станал причина за загубата на 5 живота, се разследва.

Петр Келнер беше на 56 години. Професионалният му път се свързва с висока работна етика и креативност, а личният му живот беше посветен изцяло на семейството. Погребението ще се състои в много тесен семеен кръг.

Обръщаме се с молба към колегите от медиите да проявят уважение към личното пространство на семейството в този труден момент.

***

Екипът на bTV Media Group изказва най-искрените си съболезнования на близките на г-н Келнер!

Ключови думи:
@