bTV Radio ще даде възможност на слушателите си проследят на живо официалните церемонии, с които държавният глава Румен Радев ще встъпи в длъжност като президент на Република България.

В сряда, 19 януари, предаването „Тази сутрин“ ще бъде с удължено издание, за да направи аудиторията на bTV и bTV Radio съпричастни на полагането на клетва на президента и вицепрезидента - Румен Радев и Илияна Йотова, пред Народното събрание.

В събота, 22 януари, от 10:00 ч. започва специалното студио на bTV, което ще бъде излъчвано и по радиото: „Президентът – вторият мандат“. То ще проследи тържествената церемония от площад „Александър Невски“ за встъпването на държавния глава в длъжност.

Специалното студио ще се излъчва и а сайта btvnovinite.bg и социалните мрежи на bTV Новините.

В сряда, сутрешният блок с водещи Биляна Гавазова и Златимир Йочев ще покаже на живо от 10:00 ч. тържественото заседание на Народното събрание - полагането на клетва и речта на Румен Радев пред депутатите и първите политически реакции в парламента. Гости в студиото на „Тази сутрин“ ще бъдат топ коментатори и политически анализатори, а репортерите на bTV ще предават на живо от Народното събрание най-важните събития и политически изказвания.

На 22 януари съботното издание на предаването „Тази събота и неделя“ по изключение ще бъде от 7:50 до 10:00 ч., след което започва специалното студио „Президентът - вторият мандат“, което ще проследи в реално време церемонията по встъпването на президента Румен Радев във втория му мандат. Водещите Жени Марчева и Габриела Наплатанова ще представят на зрителите коментарите, очакванията и прогнозите на известни анализатори и общественици за събитията на „Дондуков“ 2 в следващите 5 години.

 

С включвания на живо в студиото изнесеният водещ на bTV - Денислав Борисов, ще направи съпричастни всички пред екраните на официалната церемония по встъпване в длъжност на президента Румен Радев пред Паметника на Незнайния воин с представителните части на Българската армия и ще ги информира за всеки детайл от случващото се на площад „Александър Невски“ и „Дондуков 2“.