Ремонтите в София продължават. С две седмици се бави реконструкцията на бул. „Тодор Каблешков”.

След месец работа вече трябваше да е отворен участъкът на „Тодор Каблешков” с кръстовището на „Луи Айер”. Пътят обаче все още е затворен, а ремонтните дейности продължават. 

Причината за забавянето от общината обясниха с допълнителни инженерни мрежи за преустройство. Към момента те са изградени на 96%, уточни инж. Ангел Джоргов.

От вчера е започнато и асфалтирането на улицата. Все още не е завършена и работата по тротоарите. Очакванията са движението да бъде възстановени на 23 юли. 

След като ремонтът приключи, ще започне работа от кръстовището, но към булевард „България“, а движението ще е двупосочно в другото платно.

 

Продължава и работата по останалите мащабни ремонти в София. По план са реконструкциите на улица „Цар Иван Шишман” и улица „Първа българска армия”.

На улица „Николай Коперник” пък средата на следващата седмица се очаква да започнат и пътните работи. В момента се изграждат канали и водопроводи. Допълнително се е наложило ремонт на друг водопровод, като до средата на другата седмица той ще е реконструиран. 

Заради дъждовете пък с две седмици закъснява и ремонтът на трамвайното трасе на бул. "Цар Борис III". Инж. Джоггов допълни, че майсторите малко по малко наваксват и на две места вече се налива трамвайния релсов път – при „Пирогов“ и площад „Македония”.