Редица журналисти, радиоводещи и известни личности се включиха в тазгодишното издание на кампанията „Походът на книгите". Водещата Надежда Василева, която познавате и като глас в авторското предаване „Важното, казано на глас" по bTV Radio се включи в инициативата. 

Надежда се срещна с децата в 88 СУ и чете за тях книгата "Мили бате!...Писма на един дакел" на Станка Пенчева. Водещата сподели своята любов към книгите, като разказа на младежите и как четенето помага за настоящата ѝ работа като радиоводеща, но също и за това какво удоволствие носи четенето.

Провокирани от интересната информация, която бяха прочели в интернет за Надежда, малчуганите започнаха да задават купища въпроси, а тя с удоволствие им разказа за посещението си в Япония, за пътя до Сантяго Де Компостела, за скачането с парашут.
 
Надежда Василева сравни радиото с книгата, защото и двете разчитат на словото, и двете развиват въображението. "Книгата ти дава собствена визия, а развитието на въображението става чрез четене – затова четете" - допълни тя.

От своя страна децата от 88 СУ зарадваха журналистката с букети цветя. 

Снимка: Асоциация Бълагрска книга

Походът на книгите е инициатива на асоциация „Българска книга", чиято дългогодишна цел е да стимулира четенето като навик още от детска възраст, с което да се повиши нивото на грамотност сред подрастващите, да развие тяхното мислене и да обогати нивото им на култура.

В кампанията се включиха и водещи от радиостанциите N-JOY и Jazz FM радио, които също споделиха своя опит с книгите с надеждата да запалят искрата на четенето в сърцата на подрастващите.