Eдна от водещите банки у нас, която е официален партньор на Българския олимпийски комитет, и един от световните лидери в дигиталните плащания създадоха уникални дебитни и кредитни карти. Те са изработени с официалния дизайн на предстоящите Олимпийски и Параолимпийски игри Париж 2024. Първият вид изобразява един от най-емблематичните символи на Париж и Франция - Айфеловата кула, която се извисява гордо над града на светлините, а вторият -  величествената Триумфална арка.

На официалното представяне в Археологическия музей в София присъстваха част от българските спортисти, които са участвали в предходни издания или предстои да се включат в предстоящите Олимпийски игри. Сред тях бяха единствената представителка на България в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика на Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016г. и настоящ вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова и златната медалистка от академичното гребане - двойка скул на Олимпиадата в Монреал през 1976г., журналист и член на БОК Здравка Йорданова.

 „Тези карти изпращат ясно послание за нашата подкрепа към българските олимпийци и параолимпийци. Искаме да акцентираме върху ценностите и духа, които Олимпийските и Параолимпийските игри носят в себе си - насърчаване на толерантността и взаимното разбирателство между народите“, заяви банкерът Никола Бакалов- главен изпълнителен директор и председател на УС на Fibank.

„Предоставяме на клиентите възможност да носят със себе си не само удобството на плащанията, но и символ на връзката си с едно от най-престижните спортни събития. Партньорството с банката отразява постоянния ни ангажимент към иновациите и желанието ни да създаваме изключителни преживявания за нашите потребители", сподели Красимира Райчева - мениджър на Visa България.

Във връзка с Олимпиадата в Париж, за първи път на Балканите се появяват анимирани виртуални карти, с които разплащанията стават по-удобни чрез специално разработено мобилно приложение. В тях усмихнатият талисман на Олимпийските игри намигва на ползвателите. Повече информация, вижте ТУК