Първият сингъл от новия албум на група P.I.F. - "OPUS 4", е и последният с участието на Димо Стоянов, който почина от COVID-19 миналия декември. Албумът "P.I.F. 6" е в памет на вокалиста - различен, емоционален, запомнящ се, недовършен, както го определят от групата.

Видеоклипът към песента "OPUS 4" събира популярни музиканти и артисти, сред които Любо Киров, Мариус Куркински, Мария Илиева, Графа, Миро, Михаела Филева, Койна Русева, Орлин Павлов, Стефан Вълдобрев, Дичо и много други.

Кадърът с Димо Стоянов в клипа е от църквата край яз. "Жребчево". Този кадър не е трябвало да бъде финален в оригиналния клип, но по стечение на обстоятелствата той е станал такъв.

Актрисата Койна Русева, режисьорът Николай Мутафчиев и операторът Калоян Божилов гостуваха в "Преди обед", за да си спомнят за Димо и да споделят за създаването на клипа.

"Това парче е насочено към Бог, беше много лично. Димо каза, че държи да направим видео на него. В целия клип има много символика", каза Мутафчиев.

"Димо се пазеше много. В деня, преди да затворят заведенията, той имаше клубно участие. Той първо не искаше да отиде, но отиде и там се зарази", допълни режисьорът.

 

 

"Толкова много разнолики артисти дойдоха, събраха се и направиха този клип. Всеки отдели от времето си, от емоциите си, от нервните си клетки - даде същността си в името на Димо", каза от своя страна Койна Русева.

"Истината е, че всеки един е по някаква причина в клипа - защото е бил близък с Димо или защото са работили заедно. Дали защото Димо много го е харесвал, или обратното", каза Мутафчиев.

"Конкретно за този клип в очите на хората се четеше Димо, четеше се удоволствието да си имал контакт с този човек, срещите с него. Това се четеше в очите на всички хора пред и зад камерата, които създадоха клипа", каза Калоян Божилов.

"Димо действаше с лекота. Предразполага те с една усмивка. Така трябва да го движим този живот. Колкото повече се вторачваме и вманиачаваме, толкова по-кофти стават нещата", каза Русева.

Вижте какво още споделиха тримата във видеото в Ladyzone.bg.