Жълт код за силен вятър е обявен този четвъртък за Северна и Северозападна България. На места поривите може да достигнат 70-80 километра в час.

Тази сутрин температурата е предимно между 1 и 6 градуса. В София е около 3 градуса тази сутрин.

Този четвъртък валежи в страната не се очакват, но ще остане ветровито и хладно. Най-силен ще бъде вятърът в северните райони и там са обявени предупреждения от първа степен. Възможни са пориви до 80 км/ч.

Посоката на вятъра ще е от запад-северозапад и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса, в София- около 10.

В планините ще е по-често облачно, но само на места в Родопите ще превали. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

В петък повече слънчеви часове ще има преди обяд ,след това облачността ще се увеличи. Валежи, обаче, не се очакват. Сутрешните температури ще са между 0 и 5 градуса, а дневните между 11 и 16 градуса. През почивните дни ще преобладава облачно време и ще има превалявания от дъжд, но те няма да са значителни, за разлика от тези, които очакваме в началото на следващата седмица. В понеделник и вторник валежите ще се усилят и ще паднат съществени количества дъжд.