Водещата на неделното издание на „Тази събота и неделя“ Мария Цънцарова бе отличена с наградата „Жена на годината“ 2021 г. в категория “Медии“. Призът й бе връчен на официална церемония вчера по време на 16-ото издание на престижния конкурс, организиран от сп. Grazia. Мария бе номинирана от печатната медия в компанията на силна конкуренция в категорията си като пример за журналистическа етика, след мащабните си и ярки репортерски разкрития в последните години и затова, че никога не се страхува да задава неудобни въпроси.

При получаването на отличието водещата на bTV сподели:

„Изключително благодарна съм за оценката и признанието, което получавам с тази награда. И съм щастлива, че работя това, което обичам с цялото си сърце, и получавам свободата да правя журналистика по начина, по който вярвам, че трябва да се прави, така че има смисъл.“

Мария Цънцарова е част от екипа на bTV от 2013. Името й се нарежда сред най-добрите разследващи и политически журналисти у нас. През годините се наложи като силен водещ на актуални предавания в ефира на bTV и открои таланта си като автор и водещ на поредицата "На 180 градуса" в предаването "120 минути". Носител е на множество отличия, сред които награда от фондация „Радостина Константинова” (2013), отличие от фонд „Валя Крушкина” (2014), приза на НБУ „Журналист на годината” (2014), награда за телевизионна журналистика "Свети Влас" (2020), признанието от СБЖ за най-добър "Млад журналист" (2020), както и отличието „Журналист на годината“ на БХК (2020). В тежката за целия свят 2020 година екипът на bTV Новините също избра за "Репортер на годината" Мария Цънцарова в традиционния си ежегоден конкурс. Завършила е журналистика в Софийския университет, както и магистратура по мениджмънт в Нов български университет.

От настоящия есенен телевизионен сезон Мария Цънцарова е в нова роля - като една от водещите на неделното издание на „Тази събота и неделя“, където журналистът обобщава най-важните актуални теми от седмицата и показва различните гледни точки с основните участници в социално-политическия живот у нас. Повече за ролята си на водещ в неделния сутрешен блок и значението на наградата „Жена на годината“ Мария Цънцарова сподели в студиото на „Тази сутрин“.