На 6 юни от 19.00ч. в зала "България" почитателите на класическата музика ще имат удоволствието да се насладят на незабравим концерт на Софийската филхармония с участието на две световноизвестни музикални звезди - цигуларката Бомсори и кларинетистката Сабине Майер, под диригентството на маестро Найден Тодоров. В програмата ще звучат обичаният Концерт за цигулка от Феликс Менделсон и известният Концерт за кларинет от Карл-Мария фон Вебер.

Бомсори – истинско явление в света на класическата музика! Тя е носителка на награди от най-престижните международни конкурси, сред които са „П. И. Чайковски", „Кралица Елизабет", „Ян Сибелиус"„Джоузеф Йоахим", „Хенрик Виенявски", „Сендай"  и много други. Нейните изпълнения се отличават с невероятен енергичен тон и техническо съвършенство, което покорява сърцата на публиката по целия свят. Тя е изнасяла концерти с най-големите оркестри и под диригентството на именити диригенти, като Яп ван Зведен, Марин Алсоп и Фабио Луизи. Албумите ѝ, издадени от „Уорнър класик" и „Дойче грамофон" получават  високи оценки и номинации за престижни награди.

Сабине Майер – легенда в света на кларинета, е носителка на осем награди Ехо Класик, Наградата Брамс и френския медал „Кавалер на изкуството и литературата" и много други престижни отличия. Тя е първата жена, приета в редиците на Берлинската филхармония, където изгрява нейната звезда. Поканена лично от Караян, след 9 месеца тя напуска оркестъра, за да се посвети на изключително успешна солова кариера.

Нейните изпълнения пленяват публиката в най-престижните концертни зали по света, а нейните записи за EMI Classics, Deutsche Grammophon и Sony са истинско удоволствие за меломаните.

Заповядайте на 6 юни в столичната концертна зала "България"! Билети – на касата на залата и в Ивентим.