Народното събрание ще гледа актуализацията на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса и Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на второ четене.

Допълнителни 100 млн. лева се предвижда да бъдат отпуснати на Здравната каса след актуализацията на бюджета. С актуализацията на държавния бюджет за 2014 година, изготвена от кабинета "Борисов", се предвижда рекорден дефицит в размер на 3,7%.

Промените в Закона за държавния бюджет позволяват и изтеглянето на нов държавен дълг до 4,5 млрд. лева. В актуализацията са заложени по-ниски приходи с повече от 1 млрд. лева от тези в рамката, изготвена от Пламен Орешарски, както и близо 280 млн. лева по-високи разходи.

Със законопроекта за актуализация на държавния бюджет се извършват и промени в Закона за банковата несъстоятелност, които касаят прихващанията след извършени цесии между кредитори и вложители в дадена банка.

Идеята на вносителите от ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт е тези прихващания да бъдат невъзможни. Поправките, отнасящи се до прихващанията, са включени в преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет за 2014 година.

Седмичната програма на парламента предвижда и първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта, както и няколко ратификации и избор на парламентарни комисии.

Очаква се да бъдат избрани членовете на постоянните комисии в Народното събрание.