Лидерът на ДСБ е готов да приеме предложението на ГЕРБ да оглави правителството. Това стана ясно от статус на Радан Кънев в социалната мрежа Фейсбук, който бе публикуван във вторник сутринта.

В неделя Томислав Дончев от ГЕРБ обяви, че партията на Бойко Борисов е готова да подкрепи Кънев за премиер. Часове по-късно, след поредните консултации между двете формации, бе изтъкнато, че този вариант не е обсъждан.

През вчерашния ден не бяха обявени официални разговори между ГЕРБ и РБ, но все пак той премина в размяна на гостувания между представители на партиите в стаите им в парламента. Очаква се днес реформаторите да обявят предложенията си за министри.

„И тъй като положението е повече от сериозно: Тази сутрин проведох личен разговор с г-н Борисов. Изложих виждането си, че нито едно от предложенията на ГЕРБ не е най-доброто решение за премиер. Но тъй като споделям мнението, че нови избори са най-лошото решение, всички възможности трябва да бъдат обсъдени, нито една - прибързано отхвърлена. Възможно е, при ясно мнозинство и програма, РБ да приеме всяко предложение на ГЕРБ за министър-председател. Ако това предложение съм аз, бих приел само при ясна подкрепа на политическия съюз, в който участвам, и на семейството си”, написа Кънев във Фейсбук.