Над 80 са сигналите за паднали дървета и и опасни предмети на територията на София, Плевен, Левски и Русе, съобщиха от МВР. Няма данни за пострадали при бурите, които се разразиха тази вечер. Зрители на bTV сигнализират и за още пострадали населени места, сред които е и Ловеч.

Най-многобройни са получените сигнали от западната част на столицата – над 40. Незабавно са сформирани 38 екипа, които вече извършват аварийно-спасителни дейности в четирите населени места.

Според „Фокус” именно в западната част на София, на бул. „Цар Борис III” и бул. „Братя Бъкстон” е паднало дърво, което затруднява движението. Наши читатели изпратиха в рубриката „Аз, репортерът” кадри с паднали дървета на бул. „Мария Луиза”, в кв. „Редута” и други части от града.

Заради паднали клони и дървета временно бе преустановено и движението на трамвайни линии 3, 6, 10 и 20, съобщиха от пресцентъра на СО.

Три села – Хрищени, Лозен и Еленино, както и кв. "К.Ганчев" в Стара Загора са без електричество в резултат на силния вятър, придружен с дъжд, които връхлетяха града днес, предадеБГНЕС. Получени са десетки сигнали в общината.

Кметът Живко Тодоров разпореди създаване на дежурни екипи от общински служители и заедно с тях започна оглед на града. Екипите работят по отстраняването на пораженията по улиците.

Екипите на EVN също работят за отстраняване на авариите. По сигнали се извършва резитба на опасни дървета и клони.

В Добрич тази вечер също валя обилно. Към момента няма информация това да е довело до нови наводнения.

В Русе беше затруднено движението по пътя за Бяла, а в града три автомобила пострадаха, след като върху тях падна дърво.

Според прогнозата за времето за утре, над много райони ще е предимно слънчево, а около и след обяд дори горещо. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над Северна България, където главно в следобедните часове и през нощта срещу четвъртък, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в североизточните райони и по морския бряг по-ниски, в София около 31°.

По Черноморието превалявания ще има главно към края деня и през нощта срещу четвъртък.