В крайна сметка продължаваме да търсим истината за случилото се онази вече. Така в ефира на "Важното, казано на глас" по bTV Radio адвокатът на Джок Полфрийман Калин Ангелов аргументира решението да поискат възобновяване на делото. По делото за убийството на студнета Андрей Монов австралиецът получи 20-годишна присъда, от която изтърпя близо 12 години. През есента на 2019 година Полфрийман беше предсрочно освободен от затвора. Адвокатът му е изготвил молба до главния прокурор с дата 1 юни, която е публикувана на фейсбук страницата на австралиеца.  В нея той твърди, че не е убил Монов умишлено и по хулигански подбуди. В искането е посочено, че има допълнителна и неизвестна досега информация, която променя фактическата обстановка по делото и която трябва да се провери.

За него (бел.р.Полфрийман) продължава да има интерес правен, житейски и в крайна сметка човекът има желание да изчисти името си, коментира още адвокатът. С възобновяването на делото по думите на Ангелов се цели истината да стане ясна. Адвокатът обясни, че иска да се докаже, че австралиецът е действал при неизбежна отбрана. От коментара му стана ясно още, че се надява този път съдът да вземе под внимание клип, който е запечатал какво се случва във фаталната нощ. В него се вижда, че Полфрийман се намесва в конфликт между групата, в която е Андрей Монов, и други двама души. Вече можем да поставяме въпроса дали тази отбрана съответва на опастността, но в никакъв случай не е въпрос на хулиганство, а той е осъден за това, допълни Калин Ангелов.

Вече бившият главен прокурор Сотир Цацаров тогава поиска ВКС да възобнови производството по предсрочно освобождаване от затвора на австралиеца Джок Полфрийман. Преди седмица ВКС излезе с решение, с което отказа да разгледа искането на Цацаров. След това Полфрийман призова бившия главен прокурор да си подаде оставката, защото е злоупотребил с власт. Неговият адвокат допълни, че действията на Цацаров са провокирани не от правни аргументи, а с политически цели.

Полфрийман освен това съди вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов за клевета - заради съобщението, че е пуснат от общежитието в "Бусманци". 

Интервю на Деа Манолова: