Ефирът на bTV Radio ще отразява предизборната надпревара за ново Народно събрание чрез специални издания на предаването „Важното, казано на глас“ от 18 ч. с водещи Тереза Захариева и Лили Ангелова. Всеки сряда и петък предаването ще проследява развитието на предизборната битка с преки интервюта и тематични дебати по радиото. Днес темата на първия дебат е "доходи и икономика". В първата част на предаването ще спорят Александър Сиди –ВМРО, Георги Ганев от „Демократична България“ и Димитър Делчев – „Изправи се, мутри вън!“. Във втората част на предаването дебатът ще бъде между Александър Иванов – ГЕРБ, Илхан Кючук – ДПС и Петър Кънев – БСП. 

Всяка сряда радиото дава възможност на слушателите да чуят пряко в ефира интервюта с представителите на гражданската квота от листите на партиите и коалициите, които ще се явят на вота на 4 април 2021г г. Тази сряда гост беше хореографът и създател на ансамбъл „Българе“ Христо Иванов-ВМРО.  

Право за участие в предаването имат кандидати за депутати на първите 7 формати с най-голяма подкрепа, според представително проучване на „Алфа рисърч“, съфинансирано от агенцията и bTV. Анкетирани са 1013 пълнолетни граждани в периода между 26.02 и 1.03.2021 г., чрез пряко стандартизирано проучване с таблети, което позволява събирането на данни в реално време и регистрирането на най-последните промени в обществените нагласи.  

По време на цялата предизборна надпревара всички участия във „Важното, казано на глас“ ще бъдат отразени не само в ефира на bTV Radio, но и на сайта и Facebook страницата му. Под мотото „Силата е в твоя глас“ публицистичните предавания на bTV, bTV Radio и сайтът btvnovinite.bg проследяват предизборните битки за „Новият парламент“ в условията на пандемия.