Слабо намаляване на възприетия риск от зараза с коронавирус, както и намаляване на нивата на тревожност, отчитат от БАН. Резултатите са за месец април и са в сравнение с резултатите от предишното изследване, направено през март. На какво се дължат резултатите? Все по-малко ли спазваме мерките за безопасност? На фона на призивите да си останем у дома увеличават ли се запознанствата онлайн? Отговорите ще търсим с директора на Института на БАН за изследване на населението и човека проф. Антоанета Христова.

Къщи за гости и малки семейни хотелчета може да бъдат отворени. Това намекна преди дни премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията си на строежа на новата отсечка на магистрала „Хемус”. Имат ли готовност къщите за гости да посрещат туристи и как се отразява кризата на бранша ще разберем от председателят на Асоциацията на собствениците на къщи за гости Вероника Кънева.

Над 1000 транспортни компании от 17 страни членки на Европейския съюз са завели колективен иск пред Градския съд на Мюнхен срещу производители на камиони, заради обвинение в картел. От тези фирми над 30 са български. Какви са претенциите на транспортните фирми ще научим от адвокат Анна Бамбалска.