Българин от сирийски произход, както и 15 негови предполагаеми сподвижници, са арестувани при спецакция срещу тероризма в Бургас. Операцията в морския ни град се провежда съвместно от ДАНС и ГДБОП. Главният прокурор Иван Гешев потвърди информацията пред бТВ, но не  даде повече подробности за нея, извън това, че разследването е по глава 1 на Наказателния кодекс - тероризъм. Задържаният български гражданин от сирийски произход е симпатизирал на "Ислямска държава". По първоначални данни е участвал във военни действия в Сирия.

Междувременно парламентът отхвърли ветото на президента, в МВР ще има служба за охрана. Несъгласието на президента е с разпоредбите в закона, които дублират охраната, осъществявана по закона за НСО. Според държавния глава дублирането на функции създава условия за неефективно и неефикасно използване на държавен ресурс, без гаранции за по-голяма сигурност. С промените се дава възможност на МВР да охранява определени категории лица.

Има ли причини да се притесняваме от тероризъм на родна почва? Какво се случва в ГДБОП и записите и снимките, които изтекоха в публичното пространство, против в сигурността на премиера Бойко Борисов ли са? На всички тези и други въпроси отговорите ще търсим с бившия вътрешен министър и лидер на АБВ Румен Петков.

И още -  таксиметровите превозвачи искат трикратно увеличение на първоначалната такса за извършваната от тях услуга.   Какви са причините и ще бъдат ли приети исканията им от властта? Очаквайте разговор  със секретаря на Националния таксиметров синдикат Кирил Кирилов и зам.-председателя на транспортната комисия в столичния общински съвет Зафир Зарков.