На извънредно дистанционно заседание в понеделник Министерският съвет прие законопроект за промени в Закона за държавните резерви и военновременните запаси. Те предвиждат създаването на държавно предприятие "Държавна петролна компания" към министъра на икономиката, което да изпълнява всички функции на държавния резерв за съхранение и обновяване на резервите на петролни енергийни продукти. "Държавната петролна компания" ще управлява настоящите петролни бази и ще изгради нови бази и бензиностанции. Поставената цел е да се "подобри конкуренцията на пазара на горива". За хода на държавата ще говорим с Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Над 30 000 българи вече се консултират редовно при лекар онлайн, без да излизат от дома си. Само за последните два месеца прегледите са 10 пъти повече от обикновено. Това сочи статистика на най-голямата платформа за телемедицина в България Healee. Безплатното приложение дава възможност за надеждна видео консултация с лекар. Ще научим подробности от съоснователя на приложението Йосиф Дишлиев. 

Хиляди пчелари загубиха пчелините си, заради пръскане с пестициди. Най-засегнати са селата в регионите на Плевен, Ловеч, Враца и Монтана, но не само. На фона на повтарящото се всяка година избиване на пчели, не е ясно ще има ли виновни. Очаквайте коментара на председателя на Обединен български пчеларски съюз Михаил Михайлов.