Националната грипна ваканция в училищата няма да се удължава. Тя приключва на 11 март и от 12-и учениците се връщат в училище. В отделни области и общини обаче тя може да бъде удължена, в зависимост от епидемичната ситуация. Такива са Пловдив и Велико Търново. София е под въпрос. Заради коронавируса Софийският университет спря присъствените учебни занятия до края на седмицата. За мерките в Алма Матер и ще успеят и студентите да наваксат с материала - очаквайте ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков.

Сянката на рецесия надвисва на света, след като главни икономики бяха парализирани от мерките против разпространението на коронавируса, а борсовите индекси и цените на петрола се сринаха. "Ако се съди по поведението на пазарите, ни предстои не просто рецесия, а отслабена икономика за дълги години напред", пише днес в  "Ню Йорк таймс" Нобеловият лауреат по икономика Пол Кругман. Икономистите на ООН заявиха, че кризата, провокирана от коронавируса, може да струва на света тази година между един и два трилиона долара. За икономическите последици от заразата ще говорим с енергийния експерт Васил Начев.

Италия предприе безпрецедентни мерки, като постави под карантина цялото население и го призова да не напуска домовете си. До крайната стъпка се стигна, след като седмици наред епидемията от новия коронавирус не може да бъде овладяна.Снимки на пустите обичайно препълнени с хора градски площади се появиха в социалните мрежи и информационните агенции. Пътуванията в страната са силно ограничени, като се допускат само с основателна причина. Как се живее в огнището на коронавируса в Европа - очаквайте разказа на Мирослава, която е студентка в Милано.