Днес е Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.  Навършват се144 години от подвига на Ботевата чета и гибелта на гениалния поет и революционер Христо Ботев на връх Околчица във Врачанския балкан, където е последната ѝ битка.
144 години след този подвиг ние ще говорим за случващото се у нас и поредната глава от приказката между управляващите и бизнесмена с повдигнати обвинения Васил Божков. След приказката в картинки от вчера, днес той обяви директно, че премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов са му поискали 20% от печалбата от лотарийния му бизнес в замяна на удобно за него законодателство. Малко по-късно Васил Божков публикува и копия от документи, извлечения от негова банкова сметка и коментар към тях: "Февруари тази година Влади Горанов ми назначи данъчна ревизия. Тя ще установи, че след плащане на всички данъци съм теглил огромни суми в брой от личната си сметка. Всичките ми останали разходи са плащани по банков път. Тези пари не са налични в брой. Къде са?". Засега прокуратурата не е съобщила за започната проверка по случая. След това от спецпрокуратурата обявиха, че е иззета нова порция културно-исторически предмети от офиса на Васил Божков на ул. „Московска“ 43 в столицата. През деня Божков отговори на това съобщение, като отрече някой да е влизал в софийския му офис. Той твърди, че снимките са от февруарската акция на прокуратурата. За Али Баба и докъде ще стигне приказката ще говорим с бившият служебен премиер Ренета Инджова.

И още -  родители на деца, които не са приети в ясла или градина изразиха недоволството си от малкото места в детските заведения. Те коментираха, че проблемът е налице от години. Как и кога Столична община ще реши проблема? Думата има заместник-кметът по образованието Тодор Чобанов.