Днес е първият ден, в който границата с Гърция е отворена за туристи без задължителен карантинен период. Още в средата на деня се образуваха километрични опашки на пункта "Кулата". По същото време министър-председателят Бойко Борисов направи инспекция на пътя Ботевград–Мездра и коментира темата с туристите така: "Редно ли е да даваме пари, а платежоспособните българи да отиват в Гърция? Ние даваме пари – ето 60/40, но диалогът е с хората – те трябва да рекламират. Избирайки други туристически дестинации, българите протестират".

За условията в Гърция, какво трябва да имаме предвид, ако решим да почиваме в южната ни съседка, и как гърците борят коронавируса ще говорим с политическия анализатор Йоаким Каламарис.
 
Над 100 автобуса на превозвачи, работещи в туристическия бранш, както и туроператори и екскурзоводи, излязоха на протест срещу правителствените мерки за справяне с пандемията от коронавирус. Според бранша действащите в момента механизми за подпомагане са неприложими за техния бизнес. От сектора са категорични, че търпението им е изчерпано, а доверието - загубено и че фирмите превозвачи са във финансова агония заради извънредното положение. Какво ще предприемат оттук-нататък? Очаквайте отговора на Радка Мандилова от Национално сдружение "Случаен превоз".
 
И още - вчера бе Световният ден на кръводаряването и това е поводът. По темата наш гост тази вечер ще бъде Д-р Мирела Рангелова.