На 100-ия ден от ежедневните брифинги Нациноалният оперативен щаб ги преустановява. Специалистите, предвождани от ген. Мутафчийски, ще продължат своята работа до края на годината. От щаба отчетоха три пика на коноравируса у нас -  първият пик на епидемията у нас е бил в началото на април, тогава има и пик на смъртността. Следващият пик е между 20-26 април, а третият-  в средата май.  

Новозаразените за последното денонощие са 25, а новоизлекуваните 116. Така общият брой на заразените вече е 2585. Изследваните проби за последното денонощие са 1174. Един е починал. 141 са на лечение в болница. 8 са в интензивни отделения. За работата на Националния оперативен щаб, за кризата и начина, по който преминахме през нея след минути ще говорим с проф. Коста Костов.

И още - строежът на Алепу "не е сграда, а укрепително съоръжение". Тепърва ще се строят сгради. По-рано тази седмица във фейсбук групата "Бетономорие" беше публикувана снимка на развиващия се строеж на първа линия на плажа край блатото Алепу, след което активисти подадоха сигнал. Това доведе до спешната проверка на ДНСК. Тя обаче констатира, че това е укрепително съоръжение  и няма отклонение от разрешението за строеж.  За бетона по морето, ще има ли летен сезон тази година и как ще привлечем българи на родното Черноморие очаквайте разговор с  председателя на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Поредно напрежение в парламентарната група на БСП. Депутати поискаха промяна в правилата на групата, която предизвика неколкочасови скандали в червените редици вчера. Народните представители, които застават зад подписката, искат да имат право и глас при определянето на ръководството на групата. Днес обаче ръководството на партията излезе с решение, че до промени няма да се стига. Наш гост ще бъде Георги Търновалийски, който заедно с Валери Жаблянов вкара подписката за промяна в правилника.