Какви ангажименти поемат политическите партии и коалиции към избирателите си за повишаване на доходите? Какво предвиждат икономическите им програми за данъците и осигуровките? Какви антикризисни мерки предлагат на засегнатите от кризата браншове? Чуйте позициите на тема “Доходи и икономика” на Александър Иванов – ГЕРБ,  Петър Кънев – БСП и Илхан Кючук – ДПС:

            На тема “Доходи и икономика” дебатираха и Александър Сиди –ВМРО, Георги Ганев от „Демократична България“ и Димитър Делчев от „Изправи се, мутри вън!“. Чуйте повече в звуковия  файл:

 

              Всеки петък в рамките на предизборната кампания може да чуете позициите на кандидати за депутати по общественозначими теми. Въпросите си ще зададем към представителите на партиите и коалициите, които са сред първите 7 според представително проучване на „Алфа Рисърч“, съфинансирано от агенцията и bTV. Анкетирани са 1013 пълнолетни граждани, в периода 26 февруари – 1 март чрез пряко стандартизирано интервю с таблети, което позволява събирането на данните в реално време и регистрирането на най-последните промени в обществените нагласи.

            Всяка сряда радиото дава възможност на слушателите да чуят и пряко в ефира интервюта с представителите на гражданската квота от листите на партиите и коалициите, които ще се явят на вота на 4 април 2021г г. Тази сряда гост беше хореографът и създател на ансамбъл „Българе“ Христо Иванов-ВМРО.

             По време на цялата предизборна надпревара всички участия във „Важното, казано на глас“ ще бъдат отразени не само в ефира на bTV Radio, но и на сайта и Facebook страницата му. Под мотото „Силата е в твоя глас“ публицистичните предавания на bTV, bTV Radio и сайтът btvnovinite.bg проследяват предизборните битки за „Новият парламент“ в условията на пандемия.