Пореден епизод от сагата "Левски". Бизнесменът Васил Божков предложи новият собственик на отбора да бъде определен чрез "електронно гласуване". Това стана ясно от анкета, публикувана в профила на Божков във Фейсбук. Активността на Божков в социалните мрежи започна в петък, когато публикува снимка от два свои писмени разговора с финансовия министър Владислав Горанов - един от началото на 2018 г. и един от началото на 2020. Размяната на SMS-и не беше нито потвърдена, нито отречена от финансовия министър. Пред журналисти той заяви, че "не помни". А премиерът Бойко Борисов беше категоричен, че оставката на Горанов не е на дневен ред.
Междувременно вчера напрежението между премиера и президента за пореден път се покачи. Първо, Румен Радев каза, че ако е той е управлявал България, е нямало да се краде, както и че по времето на управлението на премиера Бойко Борисов смъртността расте, а България се е стопила със 600 000. Малко по-късно Борисов му отговори задочно - това било все едно авиокомпания да рекламира колко по-малко нейните самолети падат от другите авиокомпании. И допълни, че не вярва един обединител на нацията да може да говори така.
Докъде ще стигне войната между Васил Божков и публични фигури у нас и ще прерасне ли в нещо повече напрежението между президента и премиера? Ще говорим с политолога Даниел Смилов.

И още - българските юноши са на първите места по тютюнопушене, употреба на алкохол и канабис и ранен старт на сексуалния живот. Това показва докладът, публикуван вчера от Регионалния офис на Световната здравна организация за Европа. Той представя резултати от изследването "Поведение и здраве при деца в училищна възраст", което се провежда на всеки четири години и в България. По темата малко по-късно ще ни гостува доц. д-р Лидия Василева от Институт за изследване на населението и човека – БАН, която ръководи изследването.