Достатъчни ли са мерките, които се взимат заради коронавируса и кога може да се очаква пикът на заболяванията? Ще говорим с председателят на Българското дружество по белодробни болести.доц.д-р Владимир Ходжев.

Разнобой между Медицински експертен съвет към кабинета и Националния оперативен щаб заради бързите тестове. От експертния съвет препоръчаха масов скрининг за коронавирус, но по всичко личи, че от щаба няма да приемат препоръката. На този етап се откриват още лаборатории в страната. Тестването на пациенти в тях обаче ще бъде ограничено до пациенти с изразени симптоми на коронавируса, болни от бронхопневмония и на медицински персонал. Изследването в тях ще бъде извършвано по досегашния PCR метод, който се смята за единствения сигурен. Ще говорим с един от членовете на новия съвет - доц. Атанас Мангъров, началник на Детската клиника в Инфекциозна болница.

Ще ви срещнем и с Кирил Балдев. Какво подтикна ученик в 11 клас да стане доброволец в Пирогов? И каква съдба се крие зад думите: "Аз нямам пари, но това не ми пречи да дам всичко от себе си за да съм полезен на обществото".