Политиката няма място във футбола, въпрос на избор и интелигентност на феновете е да не участват в най-мръсната игра на света наречена политика. Тази теза застъпиха привържениците на ЦСКА от "Сектор Г" Петър Симеонов-Пре и Стефан Дяков-Чарли, които гостуваха във Важното, казано на глас по бтв радио. Преди дни феновете на клуба предупредиха, че запазват "правото си на протести, където и както намерят за добре".  Те се аргументират със скорошното разпределяне на 37 млн. лева от държавата за стадионите на пловдивските "Ботев" и "Локомотив", като припомнят и подкрепата за "Лудогорец" и "Берое".  Но преди всичко с намерението тотото да финансира Левски и обещанието на премиера Бойко Борисов да се построи козирка на стадиона "Георги Аспарухов".  И днес те предупредиха, че са готови да излязат на улицата и да защитят правата и интересите на ЦСКА, но на този етап очакват реакция от страна на управляващите.

Ние не защитаваме интересите на собственика на клуба и няма причина да стиковаме нашата позиция с него, коментира Петър Симеонов, а Стефан Дянов допълни: Ръководството не ни е призовавало да излизаме на улицата, защото винаги е било на позиция, че може да се справи с някакъв проблем, ако не му бъде пречено. Феновете на ЦСКА подчертаха, че мотивът им не е да получат държавна помощ и за техния клуб. Държавата реагира по начина, по който реагира на всеки конфликт - като хората излязат на улицата, взима решение на парче, коментира Сименов. Нека има обща политика на държавата, не може Добрият старец да бърка в държавния чувал и да хвърля подаръци на послушните си деца , допълни Дянов. И двамата бяха категорични, че ако се обещае нещо на ЦСКА, няма да си променят позицията , защото те искат принципност.

Във "Важното, казано на глас" те застъпиха тезата, че държавна помощ се дава на футболни клубове и бизнесмени, които са в приятелски отношения с властта. В тази връзка посочиха Кирил Домусчиев, "Лудогорец", "Левски", "Ботев", "Локомотив-Пловдив", "Арда-Кърджали" и "Берое". В същото време Стефан Дянов определи като "геноцид" отношението не само към футболния отбор, а към спортния клуб ЦСКА.

Заявката, която направи преди дни премиерът - пряка намеса на държавата чрез Националния тотализатор да се помогне на Левски, посочи Симеонов и допълни: Той лично каза, че е поел ангажимент да им постори козирка, защото много им се подигравали, че нямат козирка. Ние им се подиграваме и че са неграмотни, той може да им построи и вечерно училище или читалище.

Преди месец спортният министър Красен Кралев заяви, че интересите на Левски не са по-важни от тези на българския спорт. Преди няколко дни също заяви, че не знае защо тотото ще иска да финансира футболния клуб. Министър Кралев знае чного добре, че финансирането на Лески през тотото е незаконно и понеже неговият пряк началник - министър-председателят, го е казал, той не иска да влиза в директен конфликт с него и най-лесното е да каже, че не знае, коментира в тази връзка Симеонов. Според него тази заявка на Борисов означава, че ще трябва да се променя законодателството заради "Левски".

Цялото интервю с  Петър Симеонов-Пре и Стефан Дяков-Чарли може да чуете в прикачения файл: