Главният прокурор Иван Гешев възложи на Държавна агенция „Национална сигурност“ извършването на пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол. В същото време напрежението между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов достигна точка на кипене. Какво се случва у нас? Ще говорим с бившия вицепремиер проф. Димитър Луджев.

Тревожен срив в състоянието на медийната среда в България отчетоха от „Репортери без граница“ в Париж. Свободата на словото е в тежка криза, заявиха и участници във форум в София. Това се случва дни след като премиерът Бойко Борисов нарече журналистите „мисирки“, зам.-председателят на парламента Валери Симеонов нападна bTV и поименно Венелин Петков и Антон Хекимян и допълни, че би им пратил прокуратурата. Формалната причина е, че според него над месец не са разпространили предоставена информация от братята Найденови (съсобственици на Ефбет и еврофутбол). Става въпрос за твърдения, които според Найденови и Валери Симеонов уличават Васил Божков в престъпления.

Какво се случва с медийната среда у нас и докъде ще стигне атаката срещу журналисти? Очаквайте коментарите на Валери Тодоров от СБЖ и Розита Еленова от СЕМ.

Слушайте „Важното, казано на глас" с Лили Ангелова и Деа Манолова – всеки делничен ден от 18.00 до 19.00 ч.!