Всички пътници, които имат температура над 37 градуса, пристигнали на българските летища, се отклоняват и преминават през медицински прегледи. На Терминал 1 камерата е монтирана и още днес ще заработи, но там се прилага безконтактно измерване на температурата с т.нар. "пистолети". На летището във Варна се очаква също термокамерата да заработи днес, а до петък ще получат такава и на летището в Бургас, където към момента температурата на пристигащите пасажери се мери с "пистолет".

Междувременно двамата български студенти, които в неделя се прибраха от китайския град Ухан, са приети във Военномедицинска академия в добро състояние. Направените им тестове за наличие на коронавирус са отрицатели.

Какво трябва да знаем за коронавируса и достатъчни ли са мерките, които взимаме? Говори доц. Атанас Мангъров.

Съюзът на съдиите в България призова днес Висшия съдебен съвет да обсъди поведението на главния прокурор Иван Гешев от последните дни. В свое обръщение до Пленума на съвета, съдийският съюз настоява, че кадровият орган на Темида трябва да обсъди действията на главния прокурор, които имат " пряко въздействие върху доверието в съдебната власт". За действията на прокуратурата, ареста на Васил Божков и изземването на вещи от колекцията на бизнесмена ще говорим с адвокат Людмил Рангелов.

И още -  демонтират първата люлка за деца в инвалидни колички. Защо се стигна до това? Разказва организаторът на кампанията „Различните деца на България” Анна Йончева.

Слушайте „Важното, казано на глас" с Лили Ангелова и Деа Манолова – всеки делничен ден от 18.00 до 19.00 ч.!