Миналата седмица са преминали първите 34 автобуса с изселници през „Капитан Андреево“. Това каза съпредседателят на „Обединени патриоти“ Красимир Каракачанов пред bTV Radio. По думите му всеки ден пристигат нови такива, а хората от тях агитират за една определена партия. Той заяви, че патриотите  няма да се откажат от намерението да блокират границата и още утре сутрин той лично ще е там.

Лидерът на ВМРО не изключва възможността България да изпадне в патова ситуация след изборите. Според него обаче бързо трябва да бъде избрано редовно правителство, защото служебното не се справя с работата си. По думите му всички партии ще трябва да направят компромиси. Относно възможна коалиция, той заяви, че „Обединени патриоти“ няма предпочитания спрямо БСП и ГЕРБ, а всичко ще зависи от спазването на предложената от тях програма. Той отрече да се водят разговори с лидерите на двете най-големи партии. Потвърди обаче, че няколко пъти се е чувал с Бойко Борисов, защото „с него имат нормална комуникация". Говорели единствено за това как протича предизборната кампания. Сериозните разговори обаче тепърва предстоят.

На въпрос дали патриотите ще участват с постове в правителство при евентуална тяхна подкрепа, той обясни, че този път „„Обединени патриоти" възнамеряват да бъдат активен фактор в следващото управление, а не само част от едно мнозинство в парламента.“

Цялото интервю със съпредседателя на „Обединени патриоти“ Красимир Каракачанов слушайте довечера от 18.00 часа във „Важното, казано на глас“.