Веселин Марешки се включва в битката на лидерите в 25-и МИР в столицата. Председателят на Движение „Воля“ обяви пред bTV радио, че целта му е да победи лидерите на останалите партии на техен терен. Припомняме, че там за гласовете на хората ще се борят бившият премиер Бойко Борисов, лидерът на Столетницата Корнелия Нинова, председателят на "Нова Република" Радан Кънев и Христо Иванов от "Да, България". Към тези имена се присъедини и Светльо Витков, който оглави лидерската листа на Реформаторския блок.

Веселин Марешки ще е на челно място и в листата във Варна. Той потвърди, че ще излезе от политиката, ако не е сред топ 3 на предсрочните парламентарни избори. В програмата му на първо място остава борбата с картелите и намаляване на цената на горивата. От „Воля“ обещават още безлихвени заеми за младите семейства със завършено средно образование. Конкретното предложение включва до 300 евро на квадрат безлихвено изплащане за срок от 10 години.

В предизборните обещания влиза още и борбата с демографската криза, като това включва помощ за хората с деца. Всеки, който е навършил 21 години и има средно образование да получава 1000 лева за първо дете, 2000 за второ и 3000 за трето.

Марешки не отхвърля възможността за коалиция след изборите, но само при условие, че се спазят заложените приоритети в програмата на „Воля“.