От ареста Нено Димов подаде оставка, а премиерът Бойко Борисов я прие. Оставката бе връчена след среща между министър-председателя и вицепремиера и министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Министърът си отива, след като вчера беше арестуван във връзка с водната криза в Перник, а кабинетът му бе обискиран при спецакцията на прокуратурата. Нено Димов прекара нощта в единична килия на столичното Трето районно управление на полицията.

Днес сутринта Каракачанов коментира пред bTV ареста на Димов, който е министър от квотата на ВМРО. Според него "това е показно убийство".

В последните работни дни преди коледната ваканция депутати изслушаха Нено Димов в парламента във връзка с внасянето на боклук от Западна Европа, който да се гори тук. Според експерти липсва контрол какво се гори у нас. А малко преди последните часове от миналата година перничани излязоха на протест с искания – вода и оставката на министрите Нено Димов и Петя Аврамова.

Днес, часове след спецакциите, ареста на Нено Димов и подадената оставка, прокуратурата съобщи –ако министърът си беше свършил работата, язовир Студена щеше да бъде с толкова вода, че до водна криза да не се стигне. И реши да задържи Нено Димов за 72 часа, но ще поиска постоянно задържане.

За всичко, което се случи тази седмица ще говорим с Меглена Антонова от Грийнпийс и певеца Ивайло Иванов - Играта.

Слушайте „Важното, казано на глас" с Лили Ангелова и Деа Манолова – всеки делничен ден от 18.00 до 19.00 ч.!